divendres, 27 de gener del 2012

Els més petits de l'escola.

















La classe dels nens i nenes de 4 a 12 mesos és la més màgica, fan uns canvis espectaculars, passen de tenir una total dependència de l'adult a una certa autonomia. Les necessitats bàsiques com, descans-activitat, higiene, alimentació,.... marquen la dinàmica de cada dia. La seva activitat per excelència és "xafardejar", mirar, tocar, ...tot el que els envolta.
L'educadora té la tasca d'oferir estímuls diversos pels seus sentits, materials de diferents textures i colors, que facin sons diversos, que puguin escampar, que els motivi el moviment.
Les Marietes del Montxic i els Peixos de l'Estel són els alumnes més especials!
Mireu quins sols solets!

dijous, 19 de gener del 2012

La crisis afecta de ple a les llars d'infants municipals!


Aquesta setmana l'entrada és una mica diferent, no surten fotos de nens i nenes, parlem de temes que pensem que també heu de conèixer, ja que us afectaran directament de cara el curs vinent.
Us en fem cinc cèntims!
El Departament d'educació de la Generalitat de Catalunya ha aplaçat indefinidament el pagament del deute que té amb els Ajuntaments respecte a la subvenció de manteniment de les llars d'infants municipals del curs 2010-11, en el cas de Santa Margarida de Montbui és tracta d'una xifra molt important pel pressupost de les llars d'infants. Això sumat a la retallada que ja va anunciar al setembre, que en lloc dels 1.800€ per infant que havien promès donarien 1.600€, més la disminució de nens i nenes matriculats que hem tingut aquest curs degut a la situació difícil que estan passant moltes famílies, més la desaparició de l'àjut que la Generalitat donava a les famílies desfavorides, fa que la situació es vagi complicant.
La coordinadora de les llars d'infants de Montbui, va ser convidada al programa del Manel Fuentes de Catalunya Ràdio per copsar la repercusió de les mesures del govern a la nostra comarca i concretament al nostre municipi.
Us adjuntem alguns links que fan referència al tema:

Radio Catalunya

http://www.ivoox.com/escoles-bressol-i-escoles-musica-11-01-12-audios-mp3_rf_985263_1.html

→ TVE migdia aproximadament minut 45

http://www.rtve.es/alacarta/videos/telediario/telediario-15h-20120110-1500-43/1290951/

→ Tv3 migdia aproximandament minut 6

http://www.tv3.cat/videos/3900730/TN-migdia-13012012

→ Tv3 vespre aprximandament minut 11

http://www.tv3.cat/videos/3901290

divendres, 13 de gener del 2012

HEM ANAT AL TEATRE!









Amb motiu de la Festa Major d'hivern de Santa Margarida de Montbui, l'Ajuntament ens ha convidat a veure un teatre de titelles. Als nens i nenes els ha agradat molt, han estat molt atents i han seguit tot el conte. Hi hem assistit les tres llars d'infants i tots els nens i nenes de les escoles de Montbui que fan P-3.