divendres, 29 de juny del 2012

Experimentació amb farina!

Hem començat les activitats d'estiu, aprofitem la llibertat que dóna anar amb poca roba per fer activitats relaxants i fresques.
Aquesta setmana hem experimentat amb farina! La descoberta d'aquest material ha estat fantàstica, els nens i nenes han gaudit molt.






L'activitat comença  amb uns cubells plens de farina, els infants juguem a posar i treure amb diferents joguines i recipients i després passem a fer la vivència més corporal, els nens i nenes  es fan massatges els uns als altres, juguen a fer dibuixos amb la farina, experimenten un munt de sensacions corporals gratificants.

dilluns, 25 de juny del 2012

L'excursió a la granja!

Els nens i nenes de 2 a 3 anys de les tres llars d'infants han realitzat l'excursió de fi de curs, han anat a Can Casellas de Bellprat. És una granja escola on hi ha molts animals, cavalls, vaques porcs, anecs i oques, conills, gallines, pollets, fins i tot un paó.

Només arribar van anar a esmorzar sota els pins, es van menjar la coca amb xocolata que havia fet la Raquel de Can Casellas. Els esperava un dia ple de noves experiències i calia estar preparats.
Sota els pins, vam escoltar els cants dels ocells, i el de les granotes que hi havia en un toll proper, i ells també els van cantar cançons a les granotes.

 
 A la casa, vam preparar el menjar per a tot el bestiar, vam xafar closques d'ou per les gallines, vam fer bocins d'enciam per les oques i trocets de pastanagues pels conills.
Vam acariciar els conills, vam veure vaques i porcs, ovelles, cavalls, gallines, li vam donar un biberó a una cabreta, ...
Després de tantes vivencies noves, teníem molta gana. Ens vam menjar el que ens havia preparat la mare i el pare amb un "pis pas". Era molt bo tot!
 Alguns estaven ben cansats i van fer una bona migdiada i d'altres no en tenien prou encara, i com que feia calor vam anar a posar els peus a la piscina.


Va ser un dia fantàstic! Genial! Tot va sortir bé!










divendres, 15 de juny del 2012

Ara fem música!

Els nens i nenes són molt receptius a qualsevol tipus d'estimulació i motivació però, en aquesta edat, tenen una especial receptivitat cap a la música; cantar, escoltar, ballar, tocar un instrument ... són activitats espontànies i habituals i gaudeixen realitzant-les.
La música forma part del dia a dia de l'escola bressol. Les cançons s'escolten ja de bon matí fins l'hora de marxar. La música transmet alegria i bon ambient i això és el que volem que tinguin les llars d'infants de Montbui.


El programa d'educació musical que duem a terme va destinat a afavorir el desenvolupament dels infants a través de la música, per mitjà de diferents recursos: el llibre de les cançons, els jocs de falda, els instruments de percusió, les capses de música, ...
 Els nens i nenes de 1 a 2 anys aprenen a seguir la pulsació de les cançons amb "els palets".

divendres, 8 de juny del 2012

El joc simbòlic!

El joc és l'activitat estrella de la llar d'infants. Els nens i nenes aprenen moltes coses a partir del joc.
L'infant comença a desenvolupar el joc simbòlic quan és capaç de representar accions dels adults al seu món imaginari, es basa en la imitació de les situacions de la vida quotidiana que passen al seu voltant.
A través del joc simbòlic l'infant aprèn a resoldre conflictes i desenvolupa el seu món creatiu.
Així, els nens i nenes juguen a donar menjar a les nines, "fent de papes i mames", a curar el company " fent de metge", a arreglar els cotxes " fent de mecànic" o comprant i venent " fent de dependenta del supermercat". L'infant a través del joc canalitza les seves angoixes i preocupacions.


Cal potenciar, donar temps i espai per a que els nens i nenes desenvolupin el joc simbòlic.

Aquesta setmana hem arribat a les 10.000 visites!

Vam començar el blog per oferir a les famílies la possibilitat d'espiar-nos per un foradet, de veure que fan els seus nens i nenes a la llar d'infants quan els pares i mares no hi són. El blog és la finestra de la llar d'infants, bé, la finestreta. Al blog hi pengem fotografies d'alguna activitat que hem fet durant la setmana i a la llar d'infants n'hi passen moltes de coses cada dia, per això ve a ser una finestreta des d'on les families es poden fer una idea del que passa.
Finestreta o finestral ens han mirat 10.000 vegades, des de molts païssos del món;

Espanya/Catalunya
9.413

França             
313

Estats Units
130

Rússia
96

Itàlia
32

Argentina
26

Alemanya
21

Malàisia
6

Romania
5

Andorra
3
Estem molt contentes del seguiment que té el nostre blog!

divendres, 1 de juny del 2012

Novetats curs 2012-2013!

Ja sabeu que les retallades afecten durament l'economia de les llars d'infants municipals i per aquest motiu s'estan prenent mesures per fer-ho el més correcte possible amb el menys cost possible.
Quan es canvien organitzacions es difícil fer-ho bé per tothom, hi haurà famílies que els anirà més bé i d'altres no tant, però són temps complicats i tots i totes ens hem d'adaptar.
Ja fa molts dies que ens hi trenquem la closca i en l'entrada d'avui us avancem els horaris del curs vinent.
Estem dibuixant el futur curs amb els recursos actuals!
Mireu la pàgina d'horaris, podreu veure les variacions de cara el curs vinent!