divendres, 28 de setembre del 2012

Donem la benvinguda a la mascota de la classe!


Aquesta setmana els nens i nenes de les classes de  2 3 anys han rebut a les seves mascotes.
A la Llar dinfants Montxic, hi ha arribat lesquirol Xip, a la Santa Anna, lelefant Neli i a lEstel, la girafa Gifi i el lleó Felip.
Aquesta setmana les educadores han presentat les mascotes als nens i nenes de cada classe i els infants els han rebut amb sorpresa i alegria.
 
La mascota va cada cap de setmana a casa dun nen o nena de la classe junt amb la llibreta viatgera, linfant en té cura i viu amb el peluix tot un munt democions i vivències que el dilluns següent haurà de compartir amb els seus companys. El pare i la mare tenen lencàrrec descriure les activitats que han fet el cap de setmana i il·lustrar-ho amb fotografies o dibuixos.
Tots els infants volen emportar-se la mascota a casa seva, saben que el dilluns ells seran els protagonistes.
La mascota té per objectiu enfortir els vincles entre les famílies i lescola





 

divendres, 21 de setembre del 2012

El pati, un espai de descoberta!


El pati de les llars d'infants de Montbui estan creats pensant en els nens i nenes, que hi trobin diferents espais amb diferents propostes de joc, per això hi poden trobar:

- LES ZONES DE TERRA; els sorrals per jugar amb les galledes i la pala a fer pastissos i castells,

- LA ZONA DURA, per anar amb les bicicletes i les motos,

- LA ZONA DE NATURA; amb arbres i plantes aromàtiques, on els infants observen els canvis que s'hi van produint i ells hi participen directament, plantant les floretes a la primavera, jugant amb les fulles seques ben aviat i olorant l'olor de l'espígol i el romaní,

- ELS ELEMENTS LÚDICS; amb tobogans i casetes on els infants poden anar descobrint les seves possibilitats motrius, amargar-s'hi i fer joc simbòlic.

Tot sota l'atenta mirada de les educadores, sempre a l’aguait, observant el seu joc i controlant els petits accidents que es poden produir fruit de les aventures dels petits exploradors..






divendres, 14 de setembre del 2012

Parlem del procés d'adaptació!


Estem en ple procés d'adaptació, els nens i nenes estan passant aquesta etapa difícil en la que han d'aprendre a viure sense la presència dels seus familiars durant unes estones cada dia.

Les seves reaccions són molt diverses; activitat desenfrenada d'alguns, la passivitat i observació dels altres, el plor intens, agressions, actituds de rebuig que contrasten amb les d'aferrament a "les seves coses", .... també és fàcil trobar nens i nenes que passats uns dies d'aparent tranquil·litat ( un setmana, un mes, ...) reaccionen amb plors i rebuig a la llar quan ha pres consciència de la nova situació.

Cada infant reacciona de la seva manera i generalment, diferent al que havíeu previst les famílies.

És important:
- Ajudar-los a superar aquest procés, donant-los molta estimació i acompanyant-los.
- Respectant el seu ritme.
- Vivint aquest procés amb normalitat i optimisme.

Els infants són molt valents, poden i podeu!

Les educadores estan tota l'estona al seu costat, proposant activitats, cantant cançons, mirant contes,... procurant que es calmin i s'ho passin bé i sobretot consolant-los i donant-los suport.